»
Articole » Uleiul de argan

Uleiul de argan

Uleiul de argan

Uleiul de argan este considerat un ulei scump, datorita faptului ca este cel mai rar ulei din lume. Asta din cauza ca arborele de argan creste pe zone restrânse, având nevoie de anumite conditii climaterice. Supranumit si aurul Marocului, acest ulei este deosebit de apreciat pe pietele occidentale si nu numai pentru calitatile sale nutritive. Aflat în pericol de disparitie din cauza populatiei indigene care folosea arborele pentru foc, arborele de argan a intrat în atentia UNESCO, care a început o campanie de popularizare a uleiul de argan pentru a opri distrugerea acestuia. În afara calitatilor nutritive si de îngrijire, uleiul de argan reprezinta si o pretioasa sursa de venit pentru tribul Berber, femeile acestui trib fiind cele care extrag uleiul prin metodele traditionale.
Pentru uz cosmetic, uleiul de argan are efect de regenerare si anti-rid si este benefic pentru pielea uscata, pentru acnee, psoriazis, eczme, riduri. Bogat în acizi grasi si vitamina E, antioxidanti, polifenoli, squalene, Omega 9 si Omega 6, uleiul de argan este si acum principalul produs utilizat pentru îngrijirea pielii, a parului si a unghiilor în Maroc.

Uleiul de argan bio

Este numit aurul Marocului, pentru ca acolo creste arborele de argan.
Uleiul de Argan este uleiul cel mai rar din lume: pentru a obtine un litru de ulei, este necesara productia a circa 6 arbori Argania Spinosa.
Foarte bogat in acizi grasi nesaturati, acid linoleic, contine de 3 ori mai mult tocoferol fata de orice alt ulei vegetal.Tocoferolul are o activitate vitaminica (vitE 620mg/kg ulei de argan, 320mg/kg ulei de masline).
Ceea ce este minunat la acest ulei este ca poate fi folosit de femeile insarcinate la prevenirea vergeturilor, elasticizarea pielii corpului si a zonei perineale. Dupa nastere este foarte util la masarea sinilor si a burtii pentru prevenirea lasarii pielii. Previne uscarea si imbatranirea fiziologica a pielii si reconstruieste filmul hidrolipidic. Bogat in antioxidanti, daca este folosit constant, neutralizeaza radicalii si, in consecinta, atenueaza ridurile. Indicat in tratamentul pielii, dar nu numai, este si un optim remediu pentru tratamentul parului degradat (dand stralucire si vigoare), pentru unghiile fragile si ca balsam pentru masaje antioboseala, antistres. Are proprietati nutritive optime pentru piele, datorita procentului ridicat de vitamine A, E (activitate antioxidanta) si F (activitate nutritiva si emoilenta).
Pe scurt, un singur produs pe care il poti folosi pentru ingrijirea si frumusetea intregului corp.Daca acest ulei este pe deasupra si “bio”, adica nu contine reziduri de pesticide, ingrasaminte etc si in acelasi timp procesarea lui a fost “curata”, la rece - acest dar al naturii se transforma intr-o încântare.